Friday, 8 October 2010

JANJI 1 KILO SILVER.........JADILAH......




Salam dan apa kabar sahabat2 sekalian .......... ?

Diharapkan semua dalam keadaan sihat hendaknya… almaklumlah tengok rega emas naik gila......yelah......selalu lepas raye ramai yg dah pokai......tp sesapa ade simpan emas tentu best......sebab nilai dia dah naik.....mesti senyum memanjang kan…..so takdelah pokai.....apapun ucapan tahniah kat kekawan dan buyer2 aku kerana telah memulakan langkah awal menyimpan emas sebagai aset......walaupun kecik pun hatta 1g pun dah memadai....


Dirham Kelantan 1,2,5,10 & 20.

Yelah ikut bajet masing2 kan.....lain org......lain pendapatan dia…ada yg gaji lawyer…ade yg gaji cikgu…..ada yg gaji jurutera…ada yg gaji doktor… ada yg anak ramai…ada yg maseh belajar…..ada berbini 4......opssss sori tersebut......hehehe aku gurau je…sbb nak bukak reality kehidupan kini.....tu je......mcm aku ni sempoi je…gembala kambing je… tu yg aku mampu beli tak sampai sekilo emas.......hihihiihi

Wooooiiiiiii.......ko ceto emas naik!!!.....apa pulak tajuk Silver 1 Kilo ?????.....hehehehe…sampuk bro member aku kat sebelah...... Hihihii......Dari tajuk atas pun 1 KILO pun dah sedap dengar kan.....?



Silver Sunshine Minting Inc Bar 1 Ounce

So ini aku nak share lah kat kekawan..... Rega emas makin lama makin naik dr setahun ke setahun......mcm aku yg keja gembala kambing ni......manalah ade duit lagi nak beli emas sekilo.......mase memula dulu ceburi bidang emas memang ada target nak simpan emas sekilo.......tapi.........yolah.........rega la ni pun dah mahal kan.......akan datang lagi mahal kan.........????


Silver Bunga Raya Bank Negara Malaysia

Sehubungan dengan itu........aku pun tukar lah plan B.....aku beralih ke Silver ( Perak @ Dirham).......aku target nak simpan sekilo silver......dan target aku tercapai dlm mase sebulan......Alhamdulillah.......yelah...... silver rega sekarang ni masih murah lagi........ Tapi bila dah kaabaaabooooooommmm.................. rega dia mau jugak naik!!!!!!!!.......Jadi aku tak nak ulangi skrip yang sama mcm emas......... Skrip apa ekkkk ???


“ Yelah dedulu mase emas murah 1g RM 30.00 tak nak beli.......skrg dah RM 150 segram baru lah timbul penyesalan.........kenapalah aku tak beli mase murah dulu kan......???....nak beli dah tak mampu dan tak larat....... rega makin lama makin mahal.........so dr kes ini aku aplikasi lah dlm beli & simpan silver 1 kilo.......nak....nak....rega silver murah lagi........baik aku rembat.......sblm rega silver akan booooommmmm.........janji aku ada sekilo silver pun jadilah ..........Lepas capai sekilo silver barulah kalo ade bajet sikit top up lah emas atau perak…….


Silver Towne bar 1 Ounce

Sok2…. Bila rega silver bbboooommmmm …mase tu lah kata…nyesal aku tak beli silver dedulu….mmmmm..skrip dan ayat sama diulang2……..kan….

Agak2… silver ni rega booommmmm ke ???? ok contoh aku lah… emas makin lama makin mahal lah…. So orang mcm aku ni manalah ade duit nak beli sbb saban tahun memang mahal… so…. org yg macam aku ni akan beralih ke silver…..sbb silver adalah logam yang kedua diangkat oleh Allah SWT di dalam Quran selepas emas… dan silver jugak wang sunnah iaitu dirham yg digunakan oleh Nabi junjungan kita Muhammad SAW dalam urusan jual beli, zakat dsb….So.. fikir2 kanlah…………………..



Silver Bar 100g Dinar Gold Enterprise


Kalo nak guna duit nak pajak cam ne ???? hihihii…buat mase skrg memang lah silver belum ade pajak lagi….so korang gunalah emas korang yg ade tu buat pajak….yg silver sekilo ni simpan je….bila dahh bbooooooommmmmm adalah sok2….. pajakan silver…mcm emas jugak…dedulu mase emas murah tak de pun pajak….ar-rahnu…tp bila emas dah booooommmm barulah byk institusi kewangan sediakan perkhidmatan pajak…. So ade cara jalan nak dapat $$$$$$$....


Canada Silver 1 Ounce

Aku mohon maaf lah kalo aku tunjuk sekilo silver ni macam berlagak…bukan niat aku pun…just nak kongsi ilmu silver ni kat korang…yelah…aku nak bakar semangat korang beli dan simpan silver ni jadi sekilo ……bukan bakar badan korang…..hehehe..ni bagi bakar semangat & berkongsi ilmu silver yg mana aku kira baik….aku sampai2 kan lah kat kekawan…..

JANJI 1 KILO SILVER…. BEST KAN??? Alhamdulillah…………….


1 Dirham IMN (Islamic Mint Nusantara)


Terima kaseh kepada Otai Silver Tuan Hj Omar Kulim, Tuan Sax Gold… Tuan Silver Ray…Tuan Nizam…kak hazyati , tuan dinar emas dan sesiapa yg tidak disebut kerana menyampaikan ilmu silver ini… semoga ilmu yg dapat ini dapat dimanfaatkan utk kita semua….

Oklah harap korang pun sama ye…join SIMPAN SILVER SEKILO………..BARU BEST…JANJI SEKILO….

13 comments:

  1. jom sahut cabaran simpan sekilo silver...
    hehe...dengar bunyi "sekilo" baru best..
    tahniah jang...

    ReplyDelete
  2. teme kase...harap ambo pun sama simpan silver sekilo....amin...

    ReplyDelete
  3. cantik la bunga raya kijang silver tu? Kek mano ado jual?

    ReplyDelete
  4. syabas jang...tercapai juga dalam masa yg singkat..bravo...semoga terus bertambah..

    ReplyDelete
  5. Salam, wah...!!! gara2 Ujangs, permintaan silver jadi panas..... stok pun habis. Hebat kempen bro Ujangs nih.
    Tahniah... sbb sudah bertambah org yg mengetahui kelebihan perak ni

    ReplyDelete
  6. Wasalam...semoga kalian semua beroleh manfaat...amin... terima kaseh atas kunjungan tuan semua ke blog esei yg tak seberapa.... :-)

    ReplyDelete
  7. weh jang...silver 2 satu bpa???????
    kt mana boleh dpt...
    aku t'ingin gak nk kumpul......

    ReplyDelete
  8. Tahniah jang...jom pakat simpan silver loni,nampaknye rega silver pon menaik saja...janji satu kilo...

    ReplyDelete
  9. ya sama2... semoga kita dapat bersama2 menyimpan silver sekilo... dan sesiapa yg ingin membeli silver boloh hubungi saya juga utk kemudahan anda...

    ReplyDelete
  10. saya bru je mula stat invest silver..ade la 180gram..insyallah setiap bulan topup2 silver bagi jadi 1kg hehe

    ReplyDelete
  11. bole saya tau tak mane nak beli dan dapatkan silver ni..dan brp harga 1gm silver ye?

    ReplyDelete
  12. Using BullionVault you may obtain physical precious metals bars at current market exchange rates.

    Create your free account now and get 4 g's of free silver as a welcome bonus.

    ReplyDelete
  13. eToro is the best forex trading platform for beginner and pro traders.

    ReplyDelete