Thursday, 13 May 2010

KIJANG EMAS TERUS MEMBIAK


Mengapa aku suka beli Kijang Emas 1/4 oz ?

Hmmmm... mesti pelik betul diaorang tgk aku byk betul ( atau mungkin tak banyak pun) simpan 1/4 oz kijang emas. Bukan nak menunjuk atau berlagak.. cuma nak share ilmu yang bolih dikongsikan bersama. Antara dialong aku sering di tanya :

  • "Apsal tak beli 1 Oz atau 1/2 Oz je... kan spread dia rendah... spread suku Oz tinggi bro, 7-9% " lambatttt untung bro!!.

  • 1 Oz cepat untung bro..spread dia 4%..wow !!!

Apapun itu semua pandangan, dan aku tak salahkan pandangan korang, cuma aku ni lebih suka dan teruja untuk beli Kijang Emas 1/4 Oz. Yalah setiap orang suka dan minat yang tak sama. Masing2 ada hak dan minat serta kesukaan tersendiri.Cuma aku ingin share sikit apabila aku memiliki Kijang Emas 1/4 Oz.

Pertama adalah dari segi harga.

Rega Kijang Emas 1/4 Oz murah sikit berbanding 1 Oz dan 1/2 Oz. Bagi sesiapa yang ingin memiliki Kijang Emas sebagai koleksi simpanan mereka. Yalah... kalau tengok sekarang rega (14/5/2010)

  • 1 Oz = RM 4,185

  • 1/2 Oz = RM 2,134

  • 1/4 Oz = RM 1,087

So mana pilihan anda ? Apapun duit anda dan hak anda lah yang menentukan.....

Kedua sebagai untuk jangka masa panjang dan senang dicairkan.

Contoh anda beli Kijang 1 Oz anda dapat 1 kpg, tetapi dengan rega RM 4,185 tadi kalau duit tadi anda beli suku Oz anda akan dapat 4 kpg cuma tambah duit lagi dalam RM 163.00.

So disini anda dapat Kijang Emas ade 4kpg. Sebagai contoh bila anda terdesak perlu cash atau ingin menjual, maybe anda hanya jual dlm 1 atau 2 keping sahaja. Anda jual je kat blog ni http://tokeimas.blogspot.com ( Promosi sikit ), sure berlambak orang nak beli. Anda tak perlu jual atau beli ikut rega Bank Negara Malaysia. Bagi diskaun RM 20.00 ke RM 50.00 pun orang beli jugak, mase tu anda beli pun dah simpan 3 - 5 tahun.... tak gitu ???

Maka kesimpulan disini , aset Kijang Emas anda ada lagi. Kalau 1 Oz jual, maka anda dah hilang aset Kijang Emas, nak beli ?? Hah... mase tu rega dah tinggi melambung dan maybe dah takde stok lah...kalau nak beli balik. Kalau pajak pun boleh juga, cuma tak termampu akan bayar kos upah andai tak dapat tebus nanti. Kalau suku Oz pun bolih jugak pajak... lagi senang nak tebus sebab nilai tebusan tak tinggi lagi berbanding 1 Oz. Itu aje.....

Pajak ??? kalau tercalar cam ne ???? nanti Maybank tak terima ....hehe... tu lah... nak beli kijang emas ni kena guna strategi yang betul... ini cuma pandangan aku je lah... ok.. senang ceta kalau anda ade 4 kpg Kijang Emas 1/4 Oz. Ok jadikan 1 kpg tersebut utk guna buat pajakan kalau nak guna duit... yang 3 lagi just simpan dan jaga elok2 ya....

Yang ketiga Kijang Emas adalah "hot...hot..." .

Kenapa pulak aku cakap "hot", ialah Kijang Emas adalah keluaran Bank Negara Malaysia, dan telah ditempa pada tahun 2000. So tiada cetakan sehinggalah tahun ini. Kalau akan datang tak tahulah aku.

So stok terhad !!. yang aku tahu 1 Oz memang dah takdelah, pengalaman aku kalau call Maybank memang takda stok...yang aku tahu hanya tinggal 1/2 oz dan 1/4 oz je. So dari kesah ini, inilah peluang anda untuk membeli dan menyimpan Kijang Emas 1/4 Oz yang akan datang maybe mengikut macam 1 Oz yang tiada stok... Sebab kalau ade org macam aku yang sapu pulak 1/4 Oz nanti....

" kalau takdo baik beli emas lain kan... apa kesah.." sampuk seorang bro...

betul...... aku tak halang cuma kalau korang nak raselah.... ada simpan dan milik Kijang Emas keluaran Bank Negara Malaysia. kalau tak nak takpa....

Emas lain... bila - bila mase bolih beli tak semacam Kijang Emas yang stok terhad. dan mase tu mungkin ade orang ingin membeli kijang emas sanggup membeli melebihi rega jual maybank... yalah kalau ade peminat barangan antik... apa kira duit... kalau dah minat sanggup miliki juga sebagai koleksi....

Itu sahajalah pandangan aku yang bolih dikongsi utk korang... kalau ada salah silap atau terguris hati aku mintak maap lah... ini cuma pandangan aku untuk dikongsi sahaja... Apapun yang penting selamat membeli dan menyimpan emas sebagai survival keluarga anda...

1 comment:

  1. QUANTUM BINARY SIGNALS

    Professional trading signals sent to your cell phone daily.

    Start following our signals today and earn up to 270% a day.

    ReplyDelete